Det finns många anledningar att titta på hälsokost som ett komplement till den vanliga kosten. I en tid när vi lever alltmer i en sönderstressad tillvaro, är det nära till hands att skippa den sedvanliga lunchlådan och istället ge sig ut på jakt efter en köplunch. Tyvärr innebär denna mat inte sällan ett överskott av såväl kolhydrater som fett, och lika ofta handlar maten om att skapa billig mat som går snabbt och enkelt att sälja.

Du behöver komplettera med mineraler och vitaminer, dessutom behöver dessa tillskott vara av god kvalitet. Med andra ord, undvik de billigaste alternativen, de kommer ändå inte göra någon skillnad. Ett varumärke som däremot har satsat hårt på att leverera kosttillskott av hög kvalitet är Helhetshälsa från Borghamn i Östergötland.

När vi köper något dyrare alternativ, handlar det oftast inte alls om att vi köper ett varumärke, även om det naturligtvis kan förekomma. Däremot handlar det om att vi har rätt typ av innehåll och ämnen. Magnesium är ett typexempel på ett ämne som går att rekommendera just för sina krampreducerande egenskaper. Har vi för lite magnesium i kroppen så kommer vi garanterat att dra på oss kramp under perioder av hög ansträngning, exempelvis löpning, skidåkning eller cykling. Det finns dock ett flertal varianter på magnesium som säljs, såväl bra magnesium som magnesiumcitrat och magnesiumlaktat, men också mindre effektiva magnesiumblandningar som magnesiumhydroxid. Skillnaden mellan dessa typer av tabletter är milsvid då den sistnämnda egentligen bara passerar genom kroppen utan att tillföra något, vare sig positivt eller negativt.

Tittar vi däremot på bra tabletter, vilket Helhetshälsa är ett av företagen som har prioriterat, så är det här generellt något dyrare produkter, men å andra sidan vet vi också att de fungerar som de ska.

Simning kan lätt orsaka kramp