När du ska inreda ett barnrum så bör du tänka på allt mellan sänghimmel och mattor. Det är viktigt att du har barnens bästa i tankarna hela tiden. Påminn dig om detta under planeringens gång eftersom det är lätt att man inreder på det sätt man tycker är snyggt. Vissa detaljer i inredningen har specifika syften, så som ett ordentligt skrivbord för läxläsning, men andra har mest syfte att göra barnrummet mysigt, så som en sänghimmel. Nedan är några få praktiska tips:

Färger

sänghimmel

Sänghimmel med medeltidstema

När det gäller resten av ditt hem kan du kombinera färger på det sätt du tycker är vackert, nedtonande, avslappnande osv. Men när det kommer till dina barns rum så bör du istället blanda färger hej vilt. Färger är positivt och inger glädje hos barnen. Färger inspirerar och spär på fantasin. Stolar och bord får gärna ha olika färger och en sänghimmel behöver inte vara genomskinligt vit utan kan mycket väl ha en bestämd färg.

Griffeltavla

Ett fantastiskt sätt att låta barnens kreativitet flöde är att installera en griffeltavla på väggen. Det finns griffeltavlor i alla möjliga storlekar, så mitt tips är att satsa på en rejält stor. Varför inte ha en hel vägg täckt av griffeltavla där barnen kan måla och skriva ned sina tankar.

Böcker som tavlor
Stapla barnens favoritböcker på rad längs väggarna. Det blir perfekta tavlor som barnen känner igen och älskar. Det är bara att plocka ned när man ska läsa och byta ut böckerna när nya favoriter tar sin plats på listan.

Sänghimmel

Jag har varit inne på det innan, men det är värt att återkomma till. Jag, och mina barn, älskar den sänghimmel som sitter ovanför deras säng. Jag tänker ibland att det kommer vara omöjligt för dem att sova utan en sänghimmel i framtiden. Varje kväll blir det mysigt att krypa in. Det går att skapa egna sänghimlar eller att köpa färdiga. Det finns mängder med varianter så hitta favoriten tillsammans med dina barn.