När du är student och verkligen går in för att studera och plugga för att få det bästa tänkbara betyget och bästa resultatet under din utbildning, kommer du kanske inte att ha mycket tid för fest. Nu är i och för sig detta något som alla studenter verkar har tid att planera in, då det förekommer så många olika fester och partyn under en kort tids utbildning. Kanske detta är något som verkligen behövs och som får alla som studerar att samlas och ha roligt tillsammans. Om dessa inte fanns skulle kanske livet som student inte vara så roligt och hela denna myt skulle förlora sin magiska charm.

110708-N-ZZ999-024 POHNPEI, Federated States of Micronesia (July 8, 2011) Chief Machinist's Mate Salper Rodriguez speaks to students from the Upward Bound leadership conference featuring speakers from Pacific Partnership 2011. Pacific Partnership will visit the islands of Tonga, Vanuatu, Papua New Guinea, Timor-Leste and the Federated States of Micronesia. (U.S. Navy photo by Kristopher Radder/Released)På frågan var det finns studentfester verkar det som om detta är något som bara de som studerar känner till. Naturligtvis ska det även vara så, eftersom de vill ha fester för likasinnade. Detta innebär då att dessa fester inte ska besökas av andra människor som vanligtvis går på krogen ute i stadens nattliv. Dessa studentfester brukar då vara av privat karaktär och befinna sig på platser som antingen hyrts för dagen, eller fasta platser som alltid finns tillgängliga för alla studenter.

De fester som finns för alla som är studenter brukar kunna hittas på deras egen fritidsgård, eller det kårhus som byggts för alla de som studerar. Det är oftast här som alla de roliga och privata festerna hålls och dessa blir de som det sedan talas mycket om i korridorerna i vardagen. Nu finns det också andra studentfester som arrangeras i hyrd lokal och dessa är då också således privata. Som ett ytterligare alternativ finns det de gånger som studenterna ger sig ut i det officiella nöjeslivet. Dock händer inte det så ofta då kassan är skral och det är bättre att köpa den subventionerade drycken på den privata platsen.