Att finna olika platser för studenter är något som de flesta kommuner och andra myndigheter jobbar mycket hårt med. Speciellt blir detta jobb stort i de städer där det idag finns ett stort- eller flera olika universitet. I vilket fall som helst kan det finnas många platser som blir de som studenterna gillar att gå till och vistas på. Det första som gäller brukar då vara en fritidsgård för studenterna efter det att undervisningen är avslutad för dagen. Detta är dock inte allt som kommer att vara det som studenterna kräver och kommer att gå till. Här handlar det om många fler platser.

Det första som brukar vara det som kommunerna jobbar mycket med, är att se till att det finns parker att sitta i. Dessutom ser man gärna att det i anslutning till dessa finns en rad mysiga caféer, som lätt blir studenternas favoritplatser. Här handlar det också om för deAshs-students-laughing studenter som kommit upp i en ålder över 18 år, att ges tillfälle till att gå på olika barer, diskotek och nattklubbar som är delar av stadens nöjesliv. Annat som många gånger blir platser för studenter är alla de bibliotek som finns. Här kan detta vara på skolan, eller så är det stadsbiblioteket som står för den plats studenten kan få lugn och ro på.

Nu är det många kommuner, skolor, universitet och studentkårer som klarar att fixa allt detta på egen hand. I det fallet skapas fritidsgårdar och kårhus, som ser till att uppfylla alla dessa olika krav som studenterna kan ha. Detta gör att dessa platser blir mycket populära, för att de som träffas där alltid är just studenter och att de har delade intressen att samtala om. Här kommer det att fungera som ett vardagsrum i livet för alla de som gillar att leva livet i en dokusåpa under sin tid som student.