Namnskyltar, en av få skylttyper som inte har blivit digital ännu. Och det är väl något härligt och mysigt med det, eller hur? För det är något som jag själv värderar mycket högt. Det lite hemtrevliga, traditionella och välkomnande. Det har jag svårt att se att en digital namnskylt skulle kunna ge mig. Åtminstone inte just nu.

Därför gillar jag den stilrena enkelheten i en namnskylt. Det finns så oerhört många olika stilar och känslor i en snygg namnskylt. Jag har genom åren sett alla möjliga varianter i jordens alla olika material (känns det som åtminstone). Ändå så dyker det då och då upp någon ny variant av namnskyltar som jag aldrig sett tidigare. Senaste igår faktiskt. Då såg jag i en butik jag besökt att de anställda hade namnskyltar som hade en bild på dem själva och sedan namnet under. Lite märkligt kanske, eftersom jag ändå ser hur personen ser ut genom att titta denne i ansiktet? Men likväl var det en typ av namnskyltar som jag inte sett innan.

namnskyltar

Det vanligaste är dock att namnskyltar är i metall eller plast. Skylten har sedan oftast företagets logga tryckt eller ingraverad. Hur namnet presenteras är sedan lite olika. Ibland är det både för- och efternamn medan ibland är det bara förnamn. Där tror jag det handlar mer ifall man vill ha det formellt eller personligt. En kontorist kanske har båda namnen för att framstå professionell medan en säljare i en butik bara har förnamnet för att vara mer inbjudande.

Namnskyltar bär ju som bekant namnet på personen. Ibland är det ingraverat/tryckt på skylten, men oftast är det en liten papperslapp som placeras i ett stansat utrymme på skylten. På pappret har man skrivit namnet på personen. Detta är av ekonomiska och bekväma skäl givetvis, det går då att byta ut namnet hur ofta man vill. Detta är vanligast i butiker och företag där personalomsättningen är större. Det är helt enkelt inte rimligt att ge alla personaliserade namnskyltar när de kanske ändå kanske bara kommer jobba några månader.

Vilken typ av namnskyltar är din favorit? Läs mer om ämnet och kolla in dessa namnskyltar från Quickbutton för inspiration.