Dagens artikel kommer fokusera på klockor. Detta fantastiska ting vars syfte varierat med tiden (ordvits). Nuförtiden är det inte längre en självklarhet att man bär en klocka/armbandsur för att kunna hålla ett öga på tiden.  Hoppas ni gillar artikeln. Mycket nöje.

Människan är tidsberoende

Så länge människan har kunnat har vi använt oss av klockor. Vi har kollat på solens bana, på stjärnornas rörelse, på årstidernas gång på vädrets och naturfenomenens tecken. Allt sedan vi insåg att jorden snurrar runt solen, och inte tvärtom, räknat år, månader, veckor, dygn, timmar och minuter har våra klockor blivit mer och mer användbara. Numera är klockan en så pass viktig del i våra liv att det har blivit ett samhällsproblem. Människor är oerhört stressade över tiden, och ju mer klockor vi har runt omkring oss desto värre blir det.

Klockor är nödvändiga

Men vi lever ju i den tiden vi lever. Och utan klockor på våra handleder hade vi kommit sent varje dag. Det är nämligen just den typen av klockor vi främst menar när vi talar om klockor, de som sitter runt handleden. Ett mer korrekt namn är armbandsur, men varför ändra på en trend? Om du ska köpa nya klockor är det viktigt att du förstår vad du ska leta efter. Det finns nämligen klockor för 20 kronor som kanske går sönder imorgon och klockor för hundratusentals kronor. Hur mycket pengar du är villig att lägga på just klockor är alltså det första du ska komma fram till.

klockor

Funktion och stil eller hållbarhet och rättvisa?

När du vet ungefär vilken prisklass du befinner dig i så kan du börja leta efter klockor till dig. De faktorer som är viktiga är utseendet, funktionerna, hållbarheten och hur klockan är gjord. Utseendet är helt upp till dig, det finns ingen annan än du själv som vet vad som är snyggt. Hållbarheten och funktionerna ökar vanligtvis i takt med priset, men inte i en jämn kurva. Hur klockan är gjord är dock olika. Vill du ha en klocka som är ekologiskt skapad under rättvisa förhållanden för arbetarna så får du läsa på en del.

Stunder utan tid är guld värt

Glöm dock inte att ta av dig din klocka ibland när du väl köpt den. Att leva ett helt liv bunden av tid är ingenting att rekommendera. Klockor hjälper oss människor mycket, men låt inte tiden styra all din tid. Är du tvungen att leva efter strikta tidsscheman under vardagarna så var istället friare på helgerna. Det är värt det. Det är människan som ska äga klockorna, inte tvärtom.