Som student är livet inte sällan ett stort pussel som ska läggas. Det är ekonomi, tid, mat samtidigt som det naturligtvis ska vara en tid där det vuxna livet byggs och sätts samman. Många studenter har precis flyttat hemifrån och det handlar mycket om att kunna bygga upp ett eget hem med allt vad det innebär. Inte sällan har tekniska detaljer en central del i en students liv. Det går dock att göra riktigt bra fynd och därmed också spara pengar. Ett sätt att faktiskt göra fynd är att köpa teknik online.

Hos Kopplat.se finns det en hel del intressanta saker att köpa som gör livet betydligt enklare. Naturligtvis är de mest spontana sakerna högtalare, headsets och kablar till tv och stereo. Men bakom ytan finns det riktigt häftiga alternativ. Ett minst sagt intressant alternativ är exempelvis Nexa och TellStick som är två system som går integrera för att kunna fjärrstyra all elektronik i sitt eget hem oavsett var i världen du befinner dig. Du kan exempelvis sitta i Thailand och tända belysningen i fönstret. Men behoven kanske inte är där, det går lika bra att vakna på morgonen, slå på kaffebryggaren från sängen och sedan sova i en kvart till. Endast fantasin sätter gränser för vad som är möjligt.

USB-C

Ytterligare en sak som är intressant är Kopplats utbud av den nya standarden, USB-C, som kommer i fler och fler elektroniska produkter. USB-C har bland annat enormt höga hastigheter och passar sig alldeles utmärkt för överföring av stora videofiler och liknande. Det har hittills varit ganska svårt att hitta just sladdar och kontakter med USB-C. Nu verkar det dock ha blivit betydligt lättare då det här troligtvis är Sveriges största sortiment.

Det här har helt enkelt blivit lite av en favoritaffär för oss. Nöj dig inte med att bara titta hos de vanliga stora butikerna, det finns många småbutiker som erbjuder såväl bättre sortiment som bättre priser och kanske framför allt också bättre service.